Vacature bestuurslid

TERECHT GESTELD IS LOOKING FOR YOU 👋📝

Ben jij opzoek naar uitdaging naast je studie en wil jij graag buiten de college-uren om ook bezig zijn met de wereld van het recht? Heb jij affiniteit met schrijven en talent voor organiseren? Dan zijn wij opzoek naar jou! Bij Terecht Gesteld 2021/2022 komen namelijk de volgende functies vrij: voorzitter, secretaris en penningmeester.

Over ons
Terecht Gesteld is het onafhankelijke juridisch faculteitsblad van de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1968 verschijnt het blad elk kwartaal en is daarmee het oudste juridisch faculteitsblad van Nederland!

De redactie doet iedere keer weer haar best om een veelzijdige Terecht Gesteld uit te brengen: van wetenschappelijke artikelen tot spraakmakende juridische kwesties en bijzondere interviews. Daarnaast schrijft maandelijks één van de redactieleden een weblog over een actueel juridisch onderwerp. Het blad wordt door en voor studenten gemaakt en is sinds 01-01-2021 geheel gedigitaliseerd!

Werkzaamheden
Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van Terecht Gesteld, je neemt het initiatief voor en tijdens vergaderingen en zorgt ervoor dat alle taken door iedereen worden uitgevoerd. Daarnaast upload je elke maand de weblog op de website. Ook draag je bij aan de naamsbekendheid van Terecht Gesteld door o.a. de social media te beheren (in samenwerking met de andere bestuursleden).

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor het notuleren tijdens vergaderingen en het contact houden met striptekenaar Jesse van Muijlwijck en rechtbankverslaggever Rob Zijlstra. Samen met de voorzitter en de penningmeester zorg jij ervoor dat er telkens weer een mooie editie kan verschijnen!

Als penningmeester ben je verantwoordlijk voor de algehele financiën van de organisatie. Onder je werkzaamheden vallen de jaarlijkse subsidieaanvraag doen, het vinden van sponsoren, de geldstromen in de gaten houden en advies over het te voeren beleid geven in het kader van de beschikbare financiële middelen.

Daarnaast ben je als bestuurslid ook deel van de redactie. Je kunt dus ook jouw creativiteit kwijt in het schrijven van spraakmakende juridische artikelen en weblogs!

Enthousiast geworden? Solliciteer dan voor … door je motivatiebrief en je cv te sturen naar info@terechtgesteld.nl! Ook voor vragen over de functie kun je ons mailen.